Vrijwilligers

Opbouw

Voordat de renners veilig kunnen starten zal eerst het parcours gebouwd moeten worden. Hiervoor zijn er ongeveer 15 vrijwilligers nodig. Denk hierbij aan het plaatsen van hekken, het afzetten van het parcours met Lint, het plaatsen van sponsor uitingen en het opbouwen van de start finish plek.

 

Oversteek

Om de mensen tijdens de koers de gelegenheid geven om over te steken zijn er over de hele route van het parcours een aantal oversteekplaatsen ingebouwd. Voor het veilig laten overstekken van de mensen zijn er  6 vrijwilligers nodig. Op het moment dat de renners er aan komen sluit de vrijwilliger met een touw de oversteek dicht. Als de laatste renner voorbij is gaat de oversteek weer open.

 

Hekkenploeg

Voor de veiligheid van de renners en het publiek is een groot deel van de route afgezet met hekken, Hiervoor worden er maar liefst 900 hekken gebruikt. De hekken worden op een aanhanger gebracht en 4 vrijwilligers plaatsen de hekken zoals van te voren is afgesproken.

Na de koers worden de hekken zo snel mogelijk weer opgehaald. Het parcours blijft tot 22.00 uur nog afgezet met hekken, dit voor de veiligheid van de horeca bezoekers.

 

Bochtencommissaris

Volgens de regels van de Wielerbond moet er in elke bocht van het parcours een bochtencommissaris staan. De bochten commissaris heeft als taak aan te geven dat de renners er aan komen. Dit wordt gedaan door het omhooghouden van een rode vlag en via een fluitsignaal. Hiervoor zijn er 8 vrijwilligers in touw.

 

EHBO

EHBO staat klaar om eerste hulp te verlenen indien nodig. Dat maakt 6 man in totaal aan medische troepen.

 

Motorrijders

Er is een groep van vier motoren die de renners begeleidt tijdens de wedstrijd. Hiervan rijden er twee motoren voor de renners uit.

Wil je ons komen helpen als vrijwilligers spreek ons aan of vul het contactformulier in.